Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Bela kuća: Ukrajini ponestaje municije, povlači se iz Donbasa; Putin: Spremni smo da razgovaramo o primirju tokom Olimpijade

Rat u Ukrajini – 753. dan. Ukrajinskoj vojsci u Donbasu ponestaje municije, pa se povlače na drugu i treću liniju odbrane, saopštio je Džon Kirbi koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće. Emanuel Makron kaže da će od Rusije biti zatraženo primirje tokom Letnjih olimpijskih igara u Parizu. Vladimir Putin poručuje da je Rusija spremna da razgovara o tom predlogu, ali da mora uzeti u obzir svoje interese na prvoj liniji fronta.

Бела кућа: Украјини понестаје муниције, повлачи се из Донбаса; Путин: Спремни смо да разговарамо о примирју током Олимпијаде Бела кућа: Украјини понестаје муниције, повлачи се из Донбаса; Путин: Спремни смо да разговарамо о примирју током Олимпијаде

Tokom jučerašnjeg dana odbijena su 34 napada na frontu i sprečen proboj ruskih diverzanata iz Sumske oblasti, saopštile su Odbrambene snage Ukrajine.

Sa druge strane, ruske trupe tvrde da su odbile napade diverzantsko-izviđačkih grupa u regionima koji se graniče sa Kurskom i Belgorodskom oblasti.

Dok iz Kijeva stižu izveštaji o ruskom granatiranju Donjecka i napadu dronovima na Hersonsku oblast, ukrajinska vojska pokrenula je pojačane napade raketama i dronovima na pogranične oblasti u Rusiji.

Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je njihova PVO oborila 15 projektila RM-70 "vampir" iznad Belgorodske oblasti.

Iz Rusije stižu i izveštaji o sajber napadima. Rostelekom tvrdi da je od početka izbora za predsednika Rusije, koji se danas završavaju, bilo više od 160.000 sajber napada na izborne resurse i optužuje Kijev i Zapad za opstrukciju.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара