Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Raste broj žrtava u Odesi, Vajmarski trougao snažno uz Kijev; Putin reagovao na ukrajinske napade

Rat u Ukrajini – 751. dan. Najmanje 20 osoba je stradalo, a 75 je povređeno u raketnom napadu na Odesu, saopštavaju ukrajinski zvaničnici u toj oblasti. Lideri Francuske, Nemačke i Poljske na sastanku Vajmerskog trougla u Berlinu izrazili su snažnu podršku Ukrajini. Sa druge strane, Kremlj tvrdi da su tokom izbornog procesa pojačani ukrajinski napadi na ruske regione, a ruski predsednik Vladimir Putin poručuje da takve provokacije neće ostati nekažnjene.

Расте број жртава у Одеси, Вајмарски троугао снажно уз Кијев; Путин реаговао на украјинске нападе Расте број жртава у Одеси, Вајмарски троугао снажно уз Кијев; Путин реаговао на украјинске нападе

Tokom jučerašnjeg dana ukrajinska vojska pucala je na kritični infrastrukturni objekat u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, a bačena je i eksplozivna naprava, objavila je služba za informisanje elektrane.

Stalna misija Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču dostavila je Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju informaciju o ukrajinskom napadu, a dobile su je i zemlje članice IAEA, saopštio je stalni predstavnik Rusije Mihail Uljanov za RIA Novosti.

Sa druge strane, lideri EU bi mogli da preduzmu značajan korak kako bi konfiskovali potencijalnih 27 milijardi evra profita, generisanog tokom naredne četiri godine od ruske državne imovine zamrznute u Evropi, a kako bi pomogli finansiranje ratnih napora u Ukrajini.

Ishod rata u Ukrajini biće odlučen ovog proleća i leta, rekao je posle sastanaka u Vašingtonu visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da "Zapad efektivno vodi rat protiv Rusije u Ukrajini".

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара