Читај ми!

Ruske snage napadaju Hersonsku oblast; Bajden pozvao Zelenskog na sastanak u Beloj kući 12. decembra

Rat u Ukrajini – 655. dan. Ruska vojska granatirala je Herson i selo Ivanovku, napada i ukrajinske položaje oko Kupjanska i Avdejevke. Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je Volodimira Zelenskog na sastanak u Beloj kući 12. decembra. Predsednik Vladimir Putin kaže da budućnost Rusije zavisi od učesnika "specijalne operacije". Ukrajina je prevezla prve kamione u Poljsku železnicom zaobilazeći blokadu kopnene granice između dve zemlje koju su postavili poljski vozači.

Руске снаге нападају Херсонску област; Бајден позвао Зеленског  на састанак у Белој кући 12. децембра Руске снаге нападају Херсонску област; Бајден позвао Зеленског на састанак у Белој кући 12. децембра

Poljska vlada je demantovala izveštaje da je isporuka vojne opreme Ukrajini ometana protestima poljskih kamiondžija koji blokiraju granicu. Istovremeno grupa evropskih parlamentaraca tražila je da se ukine blokada poljsko-ukrajinske granice.

Avdejevka, grad na istoku Ukrajine u kojem su se dogodile neke od najintenzivnijih borbi u ratu, na ivici je kolapsa. Ukrajinske trupe koje brane to područje ostaju bez municije i jedva odbijaju nadiranje ruskih snaga.

Ukrajina je osudila ruske planove da sledećeg proleća održi predsedničke izbore na okupiranim ukrajinskim teritorijama, proglasivši ih "ništavim i nevažećim".

Predsednica gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko rekla je da će stanovnici četiri okupirana ukrajinska regiona moći da glasaju prvi put na ruskim predsedničkim izborima.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара