Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Zelenski smenio Reznikova sa mesta ministra odbrane; Moskva: Postoji rizik od direktnog sukoba NATO-a i Rusije

Rat u Ukrajini – 557. dan. Dva civila su povređena u Odeskoj oblasti u napadu 25 dronova koje je jutros lansirala Rusija, saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo. Oštećena je infrastruktura luke. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio je Alekseja Reznikova sa mesta ministra odbrane Ukrajine. Prvi zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski smatra da postoji veliki rizik od direktnog sukoba između Moskve i NATO-a.

Moskva je saopštila da su ruske snage tokom jučerašnjeg dana uništile tri ukrajinska bespilotna čamca, koja su pokušala da napadnu Krimski most, kao i da je isto toliko dronova oboreno iznad Belgorodske oblasti. 

Prvi zamenik predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski, istovremeno, izjavio je da postoji veliki rizik od direktnog sukoba između NATO-a i Moskve, kao i da je situacija "veoma opasna".

Poljanski smatra da se ne može isključiti da Alijansa šalje Kijevu i ljudstvo, osim obaveštajnih podataka, oružja i municije.

Sa druge strane, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da ukrajinske snage napreduju u kontraofanzivi, odbacujući tvrdnje zapadnih zvaničnika da sporo zauzimaju teritorije.

"Ukrajinske snage napreduju. Uprkos svemu i bez obzira na to šta ko kaže, mi napredujemo, a to je najvažnije", napisao je Zelenski na aplikaciji Telegram

Bela kuća, takođe, navela je da su ukrajinske trupe "veoma napredovale ka ruskim položajima na jugu zemlje", kao i da su postigle "određeni uspeh protiv druge linije ruske odbrane", posebno južno od Zaporožja.

Za to vreme, Nobelova fondacija saopštila je da je donela odluku da otkaže poziv ambasadorima Rusije, Belorusije i Irana na dodelu nagrade u Stokholmu, nakon burnih reakcije visokih zvaničnika u Švedskoj. 

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара