Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

"Kalašnjikov" isprobao novo oružje na ukrajinskom ratištu; Kijev: U Ukrajini postavljeno najviše mina na svetu

Rat u Ukrajini – 536. dan. Ukrajinske snage pokušavaju proboj u zapadnim delovima Donjecke oblasti, saopštila je Rusija. Navodi i da su oboreni ukrajinski dronovi iznad Kurske i Belgorodske oblasti. Kijev, sa druge strane, tvrdi da je u ruskom granatiranju sela u regionu Herson poginulo sedam civla, uključujući tronedeljnu bebu. Rusija prinudno zaustavila teretni brod u Crnom moru, ispaljeni hici upozorenja. Nemački "Rajnmetal" najavio isporuke dronova nove generacije Ukrajini.

Žestoke borbe vode se oko Bahmuta, gde traje ukrajinska kontraofanziva. Odbijeni su napadi ruske pešadije u Donjeckoj oblasti. Na meti ruskih projektila su bili Zaporožje i oblast blizu Kijeva.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski apelovao je na vojnike da idu na front, ističući da je Ukrajina preuzela inicijativu u ratu.

Rusija je sprečila drugi napad na Krimski most. Moskva je najavila odgovor na, kako tvrdi, teroristički napad.

Da bi umirio američke konzervativce, koji se protive vojnoj i finansijskoj pomoći Kijevu, poljski predsednik Andžej Duda insistira da Rusija bude zaustavljena u Ukrajini. Upozorava da Ukrajina nema dovoljno oružja za kontraofanzivu.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара