Читај ми!

...IZ ČASA U ČAS...

Prigožin optužen za navodnu pobunu; Kijev: Oboreno 13 ruskih krstarećih raketa

Rat u Ukrajini – 485. dan. Načelnik Hersonske oblasti: tvrdi da su dve osobe poginule u napadu ruskih snaga. FSB: Sprečen pokušaj švercovanja radioaktvnog cezijuma u Ukrajinu. Ukrajinski "Naftogas" podneo tužbu protiv Moskve u SAD kojim traži pet milijardi dolara. Rusija će razmotriti sve moguće načine da zaštiti svoja zakonska prava, ističe se u reagovanju Kremlja. Posle optužbe Kijeva da Moskva sprema napad na nuklearnu elektranu Zaporožje, generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi posetiće danas Rusiju.

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Malijar saopštila je da se nastavlja ukrajinska kontraofanziva na jugu zemlje, gde je prošle nedelje oslobođeno više sela.

Rusija je, međutim, optužila Ukrajinu za raketni napad na mostove kod Čongara, između Hersonske oblasti i Krima.

Za to vreme, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naveo je da Rusija sprema napad na nuklearnu elektranu Zaporožje, što je Kremlj oštro demantovao.

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi, takođe, posetiće danas Rusiju da bi sa ruskim zvaničnicima razgovarao o nuklearki.

Ruski predsednik Vladimir Putin, u međuvremenu, izjavio je da ofanzivi potencijal Kijev nije iscrpljen, te da to ne treba zanemariti.

Sa druge strane, premijer Ukrajine Denis Šmigal naveo je da će ukrajinska kontraofanziva potrajati, ali da ne sumnja u njen uspeh.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара