Читај ми!

Skupština usvojila dopune Zakona o jedinstvenom biračkom spisku

Poslanici su usvojili dopune Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, sa 153 glasa "za". Glavna promena odnosi se na to da birači koji su promenili prebivalište posle 3. jula 2023. godine neće moći da glasaju na novoj adresi na predstojećim lokalnim i beogradskim izborima.

Parlamentarne grupe postigle su dogovor o izmeni Zakona o lokalnim izborima koji predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci neće moći da glasaju na novoj adresi, a ograničenje važi za one koji su prebivalište promenili u periodu od 3. jula 2023. do 3. juna 2024.

Šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov rekao je na konferenciji za novinare u parlamentu da ta poslanička grupa smatra da su predložene izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku nepotrebne i da su predložene na nedogovoran način, ali je najavio da će ih vladajuća većina podržati, u skladu sa dogovorom sa opozicionim stranakama, zbog stabilnosti u zemlji.

Izmene zakona predložilo je 37 poslanika.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine koju je podnela poslanička grupa Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija, kao i Predlog odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela poslanička grupa Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane.

Pred poslanicima je i Predlog odluke o izmenama Odluke o sastavu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије