Читај ми!

Vučić: Kurti će koristiti mehanizme Saveta Evrope za podizanje tužbi protiv Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da će premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti koristiti mehanizme Saveta Evrope za podizanje tužbi protiv Srbije.

Aleksandar Vučić, tokom posete RV i PVO jedinicama na batajničkom aerodromu, konstatovao da Kosovo nije priznat entitet u sistemu Ujedinjenih nacija i da Kurti ne može da podiže tužbe pred međunarodnim krivičnim sudom, već bi to morao da učini neko u njihovo ime.

"Kurti sada preti time, zbog onoga što su mu Dora Bakojani i zapadne zemlje omogućile kroz Savet Evrope", dodao je Vučić.

Prema njegovim rečima, koristiće institucije u okviru SE da podiže tužbene zahteve protiv Srbije i to je deo masivnog plana za napade na srpski narod i Srbiju.

Komentarišući izjave pojedinih iz Bosne i Hercegovine o rezoluciji o Srebrenici, koja se priprema za Generalnu skupštinu UN, Vučić je rekao da njemu nije bio problem da se pokloni žrtvama bošnjačkog naroda, koji voli i poštuje.

Išao sam da se poklonim, a pokazali ste mi zahvalnost tako što ste hteli da me linčujete, podsetio je Vučić na svoju posetu Potočarima.

"Insistiranje na rezoluciji zbog pravno-političkih posledica"

Vučić je rekao da pojedini insisitiraju na toj rezoluciji zbog pravno-političkih posledica tog dokumenta, a ne priznanja da se tamo dogodio strašan zločin i prikazivanja žaljenja i ljudskosti.

Ocenio je da je drugoj strani izražavanje iskrenog saučešća strašan problem, jer, kako je rekao, to nikada nisu uradili na stratištu srpskog naroda.

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković rekao je ranije da bi Vučić, "ako misli dobro Srbiji i Srbima u regionu", trebalo da podrži donošenje rezolucije u UN o Srebrenici koje je najavljeno za 27. april.

Govoreći o predlogu za mandatara za sastav nove vlade Milošu Vučeviću, Vučić je ocenio da je on častan čovek i da bi iste "pogrde" od opozicije stigle da je predložio bilo koga drugog.

Vučić je čestitao Uskrs svima koji danas slave taj veliki praznik, uz želje za mir, sreću, blagostanje i dobro zdravlje.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара