Читај ми!

Nova runda dijaloga u Briselu – Petković: Istakli smo sve što otežava opstanak Srba, nastavak sledeće nedelje

U Briselu je održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Delegacije su predvodili glavni pregovarači Petar Petković i Besnik Bisljimi. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je posle dijaloga da je tokom trilateralnog sastanka srpska delegacija istakla sve što otežava opstanak Srba na KiM. Očekuje nastavak razgovora početkom naredne nedelje, u ponedeljak ili utorak. Bisljimi je rekao da će obe strane do petka poslati predloge o pitanju dinara.

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održana je danas u Briselu. Delegaciju Beograda predvodio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Petković je rekao da će imati razgovore na tehničkom nivou o svim pitanjima važnim za deeskalaciju, uključujući Zajednicu srpskih opština i ukidanje dinara.

"Tema je svakako ZSO, kao prva i osnovna tema, ali i druga važna pitanja za deeskalaciju, a u okviru njih pre svega pitanje dinara i zabrana Srbima da primaju plate, penzije na KiM, i svega što dovodi do humanitarne katastrofe", rekao je Petković.

Prethodna runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu održana je krajem februara.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара