Читај ми!

Brnabić: Dačić će predsedavati Vladi Srbije do izbora nove vlade

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić će predsedavati Vladi Srbije do izbora nove vlade, izjavila je premijerka Ana Brnabić, koja je predložena za novog predsednika Skupštine Srbije.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da je u petak održana sednica Vlade.

"Usvojili smo neke važne odluke i zaključke. Pozdravila sam se sa ministrima, a Dačić će predsedavati Vladi Srbije", rekla je Brnabićeva za TV Prva.

Govoreći o beogradskim izborima, Ana Brnabić je rekla da datum održavanja tih izbora nije stvar debate nego zakona i navela da je raspisivanje ovih izbora obaveza predsednika Skupštine Srbije.

"To je stvar zakona, a ne debate, osim ako ne želimo da se ne formira skupština i ne izabere njen predsednik, da se sve prolongira, da se samim tim unedogled dalje prolongira izbor vlade. To je suprotno interesima našeg naroda i države a u interesu je da se što pre formiraju institucije", rekla je Brnabićeva.

Komentarišući predloge koji se mogu čuti od nekih predstavnika opozicije da bi valjalo doneti "leks specijalis" kojim će izbori bili odloženi dok se ne primene preporuke ODIHR-a rekla je da se odlaganjem samo gubi vreme.

Premijerka Brnabić rekla je da će misija ODIHR-a na beogradskim izborima, za koju je Vlada uputila pozivno pismo, biti prva ODIHR-ova posmatračka misija za bilo koje lokalne izbore na svetu.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena u ponedeljak, 11. marta u 11 časova, a na dnevnom redu je izbor predsednika parlamenta.

Predsednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da je dogovoreno na sednici Predsedništva SNS-a da je kandidat za predsednicu Skupštine Srbije Ana Brnabić.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи