Читај ми!

Prikaz naoružanja u kompleksu Niške tvrđave; Vučić: Ulažemo 300 miliona evra u domaću namensku industriju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u kompleksu Niške tvrđave prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije. Prvi put predstavljen sistem za elektronska dejstva "repelent" namenjen za borbu protiv bespilotnih letelica.

Prikazu vojne opreme u kompleksu Niške tvrđave prisustvovali su i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

U Nišu su izloženi borbeni i neborbeni sistemi, brojno naoružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije.

Posetioci su imali priliku da pogledaju i prikaz borbenih vozila BRDM-2MS, "Lazar", "Miloš", MRAP i "hamer", zatim bespilotne letelice i dronove, kao i prikaz rada sa službenim psima. Izložena su i pešadijska sredstva – "Kornet", "Fagot", BGA 30mm, sredstva za osmatranje, zaštitnu i opremu za razbijanje demonstracija koju koriste pripadnici Vojne policije.

Pripadnici 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije prikazali su streljačko naoružanje – automatske puške, snajpere, pištolje i puške, četvorocikle KVAD, NTV Zastava TERVO, kao i daljinski upravljanu električnu besposadnu zemaljsku borbenu platformu srednje veličine "mali Miloš“.

U Domu Vojske Srbije u Nišu ranije danas je otvorena izložba Vojnog muzeja povodom Dana državnosti pod nazivom "Srbija kroz vreme - 220 godina državnosti".

понедељак, 13. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара