Policajci i tužioci pretresaju objekat Pošte Srbije u Goraždevcu

Policija i tužilaštvo ušli su danas oko 15 sati u prostorije Pošte Srbije u Goraždevcu kod Peći, nastavljajući pretres i istragu nakon što je pre četiri dana policija zaplenila poštino službeno vozilo i četiri miliona dinara za isplatu penzija.

Ispred objekta pošte nalaze se vozila policije, tužilaštva a prolazi i vozilo sa pripadnicima Kfora, prenosi Radio Goraždevac.

Iz Osnovnog tužilaštva u Peći nisu odgovorili na pitanja radija a prisutna policija i tužilaštvo su proveravali novinare koji se nalaze ispred pošte i legitimisala ih.

Škodran Nikći, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Peći ranije je rekao da "Tužilaštvo trenutno obavlja predistražne radnje oko oduzetog novca i njegove legalnosti“.

Policija je ispitivala žitelje Gorazdevca srpske nacionalnosti da li podižu novac.

Penzioneri koji zbog zaplene dinara nisu primili januarske penzije ranije su preneli da su očajni i da se snalaze kako bi preživeli.

Srpska lista: Policajci namamili radnike Pošte

Povodom upada u Poštu, oglasila se i Srpska lista ističući da je tome prethodila, kako kažu, prevara.

“Prvo su predstavnike Pošta Srbije kontaktirali Kurtijevi policajci i pozvali ih da preuzmu vozilo i četiri miliona dinara koje su ovi junaci oteli od penzionera i primalaca socijalne pomoći pre četiri dana. Naravno, nakon što su se predstavnici Pošta Srbije pojavili, umesto da im se vrati novac i vozilo, bili su sprovedeni do prostorija Pošte u Gorazzdevcu gde su Kurtijevi specijalci izvršili premetačinu i oteli kompjutere i dokumentaciju", precizira se u saopštenju Srpske liste.

Ističu da Kurti ne odustaje od zastrašivanja i pozivaju međunarodnu zajednicu da reaguje.

Kancelarija za KiM: Srbima se ukida pravo na život

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je da je upad tzv. kosovske policije u prostorije Pošte Srbije u Goraždevcu nastavak maltretiranja i zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, po direktnom nalogu premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, s ciljem da se Srbi proteraju iz pokrajine.

Kancelarija u saopštenju ukazuje na to da se na posebnom udaru našlo povratničko mesto Goraždevac, "kako bi Srbe povratnike koje su ostavili bez penzija i socijalnih davanja sada dodatnim pritiskom naterali da napuste svoja ognjišta".

Precizira se da su "policijski i pravosudni odredi" Aljbina Kurtija upali u prostorije Pošte u Goraždevcu, izvršili pretres, zaplenili kompjutere i kompletnu dokumentaciju, uključujući i penzione čekove na osnovu kojih se isplaćuju penzije najstarijim sugrađanima i ispitivali građane da li podižu novac u dinarima.

Istovremeno, dodaje se, legitimisali su i novinare koji su se našli ispred objekta.

"Danima unazad suočavamo se sa najsnažnijim pokušajima progona srpskog naroda u novijoj istoriji. Institucije od kojih živi srpsko stanovništvo se zatvaraju i na taj način se ukida pravo na život našem narodu i to pred očima međuanrodnih predstavnika. Uprkos brojnim apelima evropskih i svetskih zvaničnika i institucija, Kurti nastavlja svoj pohod na srpske institucije i građane, vođen svojom jedinom opsesijom, da protera Srbe do potpunog istrebljenja", poručili su iz kancelarije.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара