Stano: Lajčak će u Davosu imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak imaće u Davosu, na marginama Svetskog ekonomskog foruma koji sutra počinje, odvojene sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, izjavio je portparol EU Peter Stano.

Peter Stano je za Tanjug rekao da će Miroslav Lajčak učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i da će imati odvojene susrete sa Vučićem i Kurtijem, precizirajući da će to biti zasebni sastanci sa svakim od njih i da neće biti trilateralnog sastanka.

"Neće biti nikakvog zajedničkog/trilateralnog sastanka u okviru dijaloga, uključujući sastanak na visokom nivou (koji uvek organizuje visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, koji ove godine neće biti u Davosu), a koji se obično održava jedino u Briselu", naveo je Stano.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma u Davosu biće održan od 15. do 19. januara i ugostiće više od 100 predstavnika država.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво