Читај ми!

Vučić: MUP-u ne dajem naređenja, nisam ni znao za D-Ekspres

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da MUP-u ne daje naređenja, osim za zadatke za odbranu zemlje i zajedničko delovanje sa Vojskom Srbije, kao i da za kompaniju D-Ekspres nije ni znao. Predsednik je rekao da u ponedeljak očekuje da će namenska industrija potpisati najveći ugovor u istoriji Srbije u vrednosti od 310 do 320 miliona evra.

Predsednik Vučić se osvrnuo, odgovarajući na pitanja novinara, na dešavanja u "Pošti Srbije" i kompaniji D-Ekspres.

"Jesam li i u Javnom preduzeću Pošta naredio upad? Ja MUP-u ne dajem naređenja, osim za zadatke za odbranu zemlje i zajedničko delovanje sa Vojskom Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da će uvek biti za državnu kompaniju, za to da pripada državi i narodu i ne bude uništavana. "Za svaku, i za Telekom i Poštu i svaku drugu, jer je to sve naše. Naravno, poštujući i privatne kompanije, ali ne da za njihov račun uništavamo ono što su generacije stvarale", rekao je Vučić obilazeći novoizgrađeni stadion u Loznici.

"U ponedeljak očekujem najveći ugovor u namenskoj industriji"

Predsednik Srbije rekao je da u ponedeljak očekuje da će namenska industrija potpisati najveći ugovor u istoriji Srbije u vrednosti od 310 do 320 miliona evra.

"Zamislite kad potpišete ugovor sa samo jednom kompanijom iz inostranstva na oko 310, 320 miliona evra. Znate kako to sigurno znači našim kompanijama", rekao je Vučić u Banji Koviljači.

On je dodao da je samo pitanje da li može sve da se isporuči. "Moramo to da isporučimo i da se ne osramotimo. A pri tome imamo zahteve u ovom trenutku za našu robu u visini od pet milijardi evra, a ne možemo da isporučimo, nemamo", rekao je predsednik u Banji Koviljači.

Dodao je da bi Srbija mogla mnogo novca da zaradi ukoliko bi prodala svoje tenkove i vojnu tehniku koju poseduje na stokovima. 

"Nastavićemo ulaganja i u Šabac, prvo bolnica i put do Tekeriša i Cera"

Vučić je izjavio da će se nastaviti sa ulaganjima i u Šabac i da je sada najvažnije da taj grad prvo dobije bolnicu, kao i da se završi put do Tekeriša i Cera, i dodao da je očekivano i da Šapčani žele  stadion u Šapcu, kada se ima u vidu šta se sve gradi širom države.

"Prvo da uradimo bolnicu, i put do Tekeriša i Cera pa onda da pričamo dalje o svemu. Svašta je u planu", rekao je Vučić u Loznici, odgovarajući na pitanje novinara da li i Šabac može da očekuje stadion budući da je to najavio na otvaranju autoputa Ruma–Šabac.

"Uskoro dolazi i 54 kilometra brze saobraćajnice Šabac–Loznica, o tome su ljudi ovde pričali 70 godina i nisu verovali da će to da se desi", rekao je predsednik. 

"Mnogo uloženo u Banju Koviljaču, moramo još da povećamo kapacitete"

Tokom obilaska završnih radova na renoviranju hotela "Podrinje" u Banji Koviljači Vučić je rekao da je mnogo uloženo u tu banju koja je peta po posećenosti i najavio još veća ulaganja.

"Mnogo smo uložili i još moramo da ulažemo u Banju Koviljaču", naveo je Vučić. Naveo je da su najposećenije banje, na prvom mestu Vrnjačka Banja i Sokobanja, zatim Lukovska i Prolom banja, pa Vrdnik i Banja Koviljača.

Vučić je kazao da su cene nekretnina oko Lagatora otišle u nebesa. Tokom obilaska domaćini su rekli predsedniku da se u Loznici gradi novi stambeni kompleks oko Lagatora.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара