Читај ми!

Petronijević pročitao Radoičićevo pismo: Nikoga, ni Beograd, nisam obavestio o dolasku u Banjsku

Advokat Milana Radoičića Goran Petronijević pročitao je na konferenciji za medije pismo svog klijenta, u kojem se navodi da o svom dolasku na sever KiM 24. septembra nije obavestio nikoga, uključujući i Beograd. U pismu je naveo i da njegov povratak na sever KiM nema veze sa njegovim angažmanom u Srpskoj listi i da je zato podneo ostavku na mesto potpredsednika.

Milan Radoičić je u pismu naveo da je sa sunarodnicima 24. septembra došao na sever KiM sa namerom da ohrabri srpski narod u pružanju otpora Kurtijevom režimu i "ostvari san o slobodi srpskog naroda“.

Naveo je da je lično obavio sve pripreme i da to nema veze sa njegovim ranijim političkim angažmanom.

O ovome nisam obavestio nikoga, ni Beograd ni političko rukovodstvo na KiM, jer smo imali različite stavove o pružanju otpora, navodi se u pismu koje je pročitao Goran Petronijević.

"U više navrata smo se povlačili bez rezultata jer nam je rečeno da ćemo doprineti deeskalaciji i da će nam pomoći međunarodna zajednica. Međutim, ovako naše smirivanje situacije druga strana nije shvatila kao dobru volju i stvaranje uslova za pregovore, već kao slabost“, naveo je Radoičić dodavši da je onda postepeno okupiran sever KiM hapšenjem i prebijanjem Srba, a da metode otpora nisu dovele do poboljšanja života srpskog naroda, već do pojačanja brutalnosti Kurtijevog režima.

Ističe da je KiM sastavni deo Srbije i da se nasilno otima, a da se srpski narod proganja sa konačnim ciljem da se KiM potpuno etnički očisti od Srba.

"Zato smo bili primorani da pokušamo da zaustavio proganjanje srpskog naroda i zaštitimo živote naših porodica i naših sugrađana i istovremeno skrenemo pažnju i prištinskom režimu i međunarodnoj zajednici da ovakav Kurtijev teror srpski narod neće više da trpi", dodao je Radoičić.

Tvrdi da je do stradanja policajca došlo slučajno. Stradala su naša trojica drugara, njihova žrtva neće biti zaboravljena, naveo je Radoičić istakavši da "“nisu teroristi nego borci za slobodu".

Naveo je i da njegov povratak na sever KiM nema veze sa njegovim angažmanom u Srpskoj listi i da je zato dao ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste.

"Spreman sam da se odazovem pozivu nadležnih organa", piše u pismu Milana Radoičića.

Petronijević: Radoičić nije povređen

Odgovarajući na pitanja novinara, Petronijević je rekao da njegov klijent nije povređen, kao i da ne zna da li je snimak na kojem se on vidi u manastiru Banjska autentičan.

Petronijević smatra da nema potrebe da njegovom štićeniku nadležni organi postavljaju pitanja, ali da će se, ako ga budu zvali, odazvati pozivu.

"Na severu specijalne jedinice tzv. kosovske policije borave nelegalno  i u suprotnosti sa rezolucijom 1244. A ako je neko nelegalno tamo to su oni kao i neke paravojne formacije. Mislim da na strani Radoičića nema odgovornosti, da li će to smatrati organi Srbije ostaje da se vidi. Oni su došli u svoju zemlju i u svoju kuću", rekao je Petronijević.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара