Читај ми!

Dačić: Norveška odlučila da zatvori ambasadu u Prištini

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Norveška odlučila da zatvori ambasadu u Prištini, i dodao da je to pogodilo kosovske vlasti.

Ministar Dačić kaže da je za tu odluku saznao nakon razgovora sa državnim sekretarom u norveškom Ministarstvu spoljnih poslova Ejvindom Vadom Petersonom.

Govoreći o odluci premijera privremenih prištinskih institucija da dve organizacije proglasi terorističkim Dačić je rekao da Kurti nema konstantu u terminima koje koristi, ali da mu je jedina konstanta "opšte nastojanje" da celu Srbiju i srpski narod proglasi genocidnim narodom, da smo mi ti koji su izvršili zločine i da moramo da platimo ratnu odštetu.

"Oni su umislili da mogu da rade šta hoće, a da ih ne zanima mišljenje onih koji su ih stvorili. Pitanje je da li oni to rade sami ili uz pomoć nekoga, a onda je pitanje koga. To je kao kada stvorite virus u laboratoriji, pa on počne da hara svetom", rekao je Dačić.

On je dodao da je priznanjem Kosova otvorena Pandorina kutija iz koje se ne zna šta će izaći.

Dačić je, kako je prethodno saopšteno iz njegovog kabineta, primio danas državnog sekretara u Ministarstvu inostranih poslova Kraljevine Norveške Ejvinda Vada Petersona.

U saopštenju se navodi da je u srdačnom razgovoru obostrano ocenjeno da su bilateralni odnosi Republike Srbije i Kraljevine Norveške dobri i izražena je spremnost za njihovo dalje unapređenje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Izraženo je zadovoljstvo što se između dve zemlje odvija kontinuiran politički dijalog, uz ocenu da je prošlogodišnja poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Kraljevini Norveškoj otvorila posebno poglavlje u međusobnim odnosima Srbije i Norveške, kaže se u saopštenju.

Tokom razgovora su razmenjena i mišljenja o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije i pitanju Kosova i Metohije. Tim povodom, državni sekretar Ejvind Vad Peterson se založio da svi dogovori postignuti Briselskim sporazumom budu sprovedeni.

четвртак, 07. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара