Читај ми!

Zabrana za kamione na Jarinju i Merdaru, putnička vozila prolaze; Vučić razgovarao sa predstavnicima Kvinte i EU

Priština je zabranila prolazak kamionima sa srpskom robom na Kosovo i Metohiju. Kolone kamiona na svim administrativnim punktovima. Zabrana se ne odnosi na automobile. Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao sa predstavnicima EU i zemalja Kvinte.

U severnom delu Kosovske Mitrovice održan je mirni protest zbog jučerašnjeg hapšenja Miluna Milenkovića. Njemu je određeno zadržavanje do 30 dana i prebačen je u zatvor u Podujevu.

Specijalno tužilaštvo u Prištini tereti ga za krivična dela koja je navodno počinio pre nekoliko meseci ispred kancelarije izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici i pre dve nedelje na protestu u Zvečanu.

Milenkovićev advokat najavljuje žalbu, a organizatori protesta iz kik-boks kluba nove mirne proteste.

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su juče na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca. Sva trojica bila su naoružana automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa dži-pi-es uređajima, mapama i drugom opremom.

Nakon hapšenja, vlada u Prištini odlučila je da zabrani ulazak vozila sa srpskim registarskim oznakama na KiM.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je za RTS da se nalazimo na raskrsnici hoćemo li i dalje imati mir ili ne. Ističe da je to zahvaljujući premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju koji želi da izazove rat i sukobe po svaku cenu.

"Plašim se da smo prešli Rubikon i da će biti veoma težak povratak u realnost za koji će Srbija dati uvek sve od sebe da se dogodi", poručuje Vučić.

Predsednik se danas sastaje sa predstavnicima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije Evropske unije, u Palati Srbija.

Šef EU za bezbednost i spoljnu politiku Žozep Borelj ispostavio je premijeru privremenih kosovskih institucija Aljbinu Kurtiju spisak mera neophodnih za smirivanje situcije na severu Kosova, uključujući povlačenje gradonačelnika iz Leposavića i severnog dela Kosovske Mitrovice, povlačenje specijalaca i što skorije održavanje novih lokalnih izbora u četiri opštine na severu KiM.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара