Читај ми!

...IZ ČASA U ČAS...

Skupština o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava, Brnabić: Od 19. maja elektronska prijava nasilja nad decom

Poslanici na sednici Narodne skupštine razmatrali su Izveštaj o bezbednosnoj situaciji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i na području Smedereva i Mladenovca, koji je podnela Vlada Srbije. Premijerka Ana Brnabić predstavila je izveštaj, ukazavši, između ostalog, da su od 8. do 17. maja građani predali 26.339 komada oružja. Od sutra startuje platforma "Čuvam te" za prijavljivanje nasilja u školama. Nastavak rasprave sutra od 10 sati.

Sednicu Narodne skupštine sazvao je predsednik parlamenta Vladimir Orlić. Kako je najavljeno, sednica ima četiri tačke dnevnog reda.

– Izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Republici Srbiji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

– Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

– Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

– Predlog za glasanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

понедељак, 22. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво