Vučić: ZSO mora po Briselskom sporazumu, Ahtisarijev plan nas ne zanima

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju javnosti da je Srbija spremna da radi na implementaciji predloga sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine do svojih crvenih linija. Podvukao je da u Ohridu nije potpisao nijedan dokument. Za nas je bitno da ne zavisimo samo od dobre volje Prištine, što je pozitivna promena, već i od onoga koliko smo mi spremni da određene stvari uradimo - tu govorim o evropskom putu, rekao je Vučić. Ahtisarijev plan nas ne zanima, ZSO mora da se formira po već potpisanim sporazumima, poručio je predsednik.

Aleksandar Vučić, u obraćanju javnosti u Palati "Srbija", predstavio je detalje plana za implementaciju sporazuma o Kosovu i Metohiji, o čemu se juče razgovaralo u Ohridu.

U Ohridu je juče održan sastanak evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.

Postigli smo nekakav dogovor, nekoliko tačaka će postati deo dogovora za obe strane i za Beograd i Prištinu, rekao je Vučić posle maratonskih razgovora.

Ni danas nisam ništa potpisao, istakao je Vučić.

Dijalog u Ohridu, kada je reč o Beogradu, pre svega je bio razgovor o evrointegracijama Srbije u skladu sa pregovaračkim okvirom, kaže za RTS bivši diplomata Zoran Milivojević.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи