Читај ми!

Vučić sa ambasadorima zemalja Kvinte: Beograd u potpunosti posvećen dijalogu, formirati ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS-u u Beču i najvišim diplomatskim predstavnicima tih zemalja u Beogradu i ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju ZSO. Sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS u Beču razgovarao je i ministar Ivica Dačić.

Sastanak Aleksandara Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS-u u Beču i najvišim diplomatskim predstavnicima tih zemalja u Beogradu održan je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, objavljeno je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je na sastanku razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim pitanjima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Još jednom je ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom, jer u suprotnom učešće u dijalogu gubi smisao.

Predsednik i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i o evrointegracijama Srbije.

Vučić je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS-om kao jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, kao i njenom misijom u Srbiji.

Dačić: Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS-om

Sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS-u u Beču sastao se i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Šef srpske diplomatije i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i evrointegracijama Srbije.

Dačić je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS-om kao jednom od najznačajnijih regionalnih bezbednosnih platformi za dijalog, kao i njenim misijama u Srbiji, ističući posebno važnost statusne neutralnosti terenske misije OEBS na Kosovu, u čijem mandatu se sprovodi monitoring nad poštovanjem ljudskih prava, prava zajednica i jačanje demokratskih institucija, navodi se u saopštenju.

Takođe je razgovarano o situaciji na Kosovu i Metohiji, uz obostranu ocenu da je neophodno sačuvati mir i smanjiti tenzije uz povratak dijalogu koji je u obostranom interesu.

Ministar spoljnih poslova podvukao je da je za Srbiju važno poštovanje i implementacija do sada potpisanih sporazuma.

четвртак, 30. март 2023.
15° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета