Читај ми!

Petković: Opozicija ne želi da se bavi problemima našeg naroda na KiM

Srpska opozicija ne želi da se bavi problemima i životom našeg naroda na Kosovu i Metohiji već želi da njihove probleme po ko zna koji put iskoriste za napad na Aleksandra Vučića i pokušaj njegovog rušenja na ulici, ocenio je član predsedništva SNS-a i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Povodom skupa koji je ispred Predsedništva Srbije organizovao deo opozicije i opozicionih poslanika zbog, kako su rekli, "novog zapadnog ultimatuma o KiM", član predsedništva SNS-a Petar Petković je rekao da je to još jedan dokaz da "leteći cirkus opozicije umesto ozbiljne rasprave o Kosovu i Metohiji koja bi se vodila u institucijama želi predstavu i publicitet pred kamerama, i to na ulici".

"Još jednom su danas Jovanović, Obradović, Stamenkovski i njihovi posilni pokazali bezidejnost i nulti osećaj za život i probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i potpuno odsustvo odgovornosti kada je reč o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju.

Iako ih je Aleksandar Vučić pozvao na konsultacije i razgovore o Kosovu i Metohiji, oni su to uz huku i buku odbili da bi samo nekoliko dana kasnije došli da protestuju ispred Predsedništva u kom nisu želeli da razgovaraju, ali žele da prave predstave za kamere", navodi se u saopštenju Petkovića.

On podseća da je opozicija tražila sednicu Skupštine o Kosovu i Metohiji na kojoj bi raspravljali o situaciji u južnoj pokrajini i najnovijim pritiscima na Beograd, a da su kada je sednica zakazana "ponovo izabrali ulicu umesto institucije".

"Toliko o njihovom poštovanju ove važne državne institucije, u kojoj više vremena provode po restoranima i kuloarima nego na zasedanjima i raspravi.

Iz svega navedenog jasno je da srpska opozicija ne želi da se bavi problemima i životom našeg naroda na Kosovu i Metohiji već želi da njihove probleme po ko zna koji put iskoriste za napad na Aleksandra Vučića i pokušaj njegovog rušenja na ulici, jer na izborima nemaju apsolutno nikakve šanse", zaključuje u saopštenju Petar Petković.

петак, 31. март 2023.
12° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета