Читај ми!

Kosovska Mitrovica, još jedan protest zbog neispunjenih zahteva

Grupa Srba okupila se u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, iznevši više zahteva među kojima su povlačenje specijalne policije sa severa i oslobađanje uhapšenih Srba.

Okupljeni su nosili transparent "Kosovo je Srbija", dodajući da današnje okupljanje predstavlja protest upozorenja jer nisu ispunjeni zahtevi koje su izneti na prethodnom protestu 8. januara.

Jedan od govornika, Goran Milenković, rekao je da je njihov prvi zahtev bio da se specijalne jedinice policije povuku sa severa Kosova i Metohije.

"One ovde nemaju šta da traže, nemaju nikakvog uporišta, niti nam išta trebaju", rekao je Milenković.

Drugi zahtev je bio da se oslobode svi uhapšeni.

"Ni dan danas nisu oslobođeni a obećano je i barikade su zbog toga uklonjene", kazao je Milenković.

Treći zahtev, nastavio je on, predstavljaju tablice, jer bilo je obećanja da će  KM tablice moći da se koriste sve dok se dogovor ne postigne.

"Svedoci smo svakodnevno da naša vozila sa tim tablicama ne mogu da uđu na Kosovo. Pare dajemo za te tablice ali da ih vozimo ne možemo. Ko je kriv za to", upitao se Milenković.

"Ovih dana oni koji nas zastupaju nisu podržali ni predsednika, ni vladu u Beogradu, ćute. To znači da predlog nije dobar ni za njih", ocenio je Milenković. 

Navodeći četvrti zahtev u vezi sa predlogom EU, rekao je da nakon tog predloga niko ne pominje ni Rezoluciju 1244, a ni Briselski sporazum.

Poverenik Pokreta za odbranu KiM Nebojša Jović najavio je da danas završavaju protest započet pre nekoliko dana, pošto na njihove zahteve nije odgovoreno, ali je najavio je da će sa vremena na vreme nastaviti da izražavaju negodovanje povremenim blokadama institucija na severu KiM. Na protestu je bio i lider pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović.

петак, 31. март 2023.
12° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета