Читај ми!

Zajedničko obraćanje dela opozicije ispred Predsedništva povodom plana za KiM

Deo opozicije i opozicionih poslanika organizovali su ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu skup koji su nazvali "Zajedničko obraćanje povodom novog zapadnog ultimatuma o KiM". Da se ne lažemo, ovo što se od nas traži, kako god se zapakovalo, jeste kosovska kapitulacija, rekao je politički analitičar Dragomir Anđelković.

Govorili su predsednici Novog DSS-a Miloš Jovanović, Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, Dušan Radosavljević iz POKS-a, Slobodan Samardžić iz Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, politički analitičar Dragomir Anđelković i Stefan Simonović iz organizacije Srpska omladina Kosmet.

"Naša politika mora da bude politika mira i razvoja, a toj politici idemo u susret ako odbacimo kosovsku kapitulaciju koja se od nas traži. Da se ne lažemo, ovo što se od nas traži, kako god se zapakovalo, jeste kosovska kapitulacija", rekao je politički analitičar Dragomir Anđelković.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović rekao je da se francusko-nemački plan mora hitno, odlučno i u celini odbaciti jer je, kako tvrdi, to plan o predaju KiM i "našem konačnom pokoravanju".

"Hoćemo da odemo na konsultacije, da saslušamo šta ima da se kaže, da jasno iznesemo naše stavove, ali tačno da smo tražili sednicu skupštine, jer o konsultacijama ćemo biti upoznati mi očigledno, ih neće ni biti, a red je osnovni da se i građani upoznaju i sa tim planom i sa raspravom i vanredna sednica apsolutno ne isključuje konsutacije", rekao je Jovanović. 

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da su se oni okupili kako bi još jednom pozvali predsednika Srbije da odbaci ultimatum, da odbrani Ustav Srbije i sačuva volju većinskog stanovništva.

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović kaže da je ovo početak velikog nacionalnog okupljanja i dodaje da nije pravo pitanje šta su posledice ako Srbija ne potpiše predlog već šta su posledice ako Srbija potpiše francusko-nemački predlog.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво