Читај ми!

Vlada: Ne postoje uslovi za bezbedno održavanje Evroprajda

Vlada Srbije smatra da u ovom trenutku ne postoje uslovi za bezbedno održavanje manifestacije Evroprajd, saopšteno je nakon današnje sednice.

"Uzimajući u obzir trenutnu političku situaciju u regionu i svakodnevne tenzije koje su prisutne, a vodeći računa o javnom redu i miru i bezbednosti svih građana naše zemlje, Vlada Srbije smatra da u ovom trenutku ne postoje uslovi za bezbedno održavanje manifestacije Evroprajd (Euro Pride) 2022, a posebno imajući u vidu činjenicu da bi pojedine ekstremističke grupe mogle da iskoriste i zloupotrebe ovaj događaj i volju Srbije da ga organizuje kako bi dodatno povećale tenzije i uvele Srbiju u nestabilnost", navedeno je u saopštenju Vlade.

Predsednik Aleksandar Vučić je u današnjem obraćanju naveo da će u dogovoru sa većinom članova Vlade i premijerkom biti otkazan ili odložen Evroprajd koji je bio planiran za sredinu septembra u Beogradu.

Objasnio je da nije srećan zbog toga, da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima.

"To ne govorim zato što sam mnogo srećan, to govorim zato što ne možemo u ovom trenutku kada imamo i Otvoreni Balkan i tešku krizu na KiM, koja neće prestati do 1. septembra", rekao je Vučić.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се