Читај ми!

Vladimir Orlić predsednik Narodne skupštine, izabrano i sedam potpredsednika i radna tela

Vladimir Orlić iz SNS-a izabran je sa 154 glasa za predsednika Skupštine Srbije. Protiv je bilo 76 poslanika, a uzdržanih nije bilo. Poslanici su se izjašnjavali javnim glasanjem. O predsedniku parlamenta izjašnjavalo se 230 poslanika. Moje čvrsto opredeljenje je da će narodnu volju morati da poštuje svako, rekao je Orlić u prvom obraćanju poslanicima u parlamentu. Izabrano je i sedam potpredsednika parlamenta, kao i radna tela. Srđan Smiljanić izabran za generalnog sekretara.

Izborom rukovodstva, nastavlja se konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije.

Na dnevnom redu sednice su izbor predsednika Skupštine, potpredsednikâ, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Jedini kandidat za novog predsednika Narodne skupštine je Vladimir Orlić iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve".

Budući saziv parlamenta imaće sedam potpredsedničkih mesta, od kojih su tri predviđena za opoziciju, dogovoreno je na konsultacijama o konstitutivnoj sednici parlamenta, održanim prethodne nedelje.

Sednicom do izbora predsednika predsedava najstariji poslanik Vladeta Janković iz poslaničke grupe "Ujedinjeni".

Na jučerašnjem delu sednice verifikovani su mandati novoizabranih poslanika, nakon čega su položili zakletvu čime je konstituisan 13. saziv Narodne skupštine.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво