Читај ми!

Šapić: Prioritet da Beograd bude šampion u svemu, moja vrata otvorena za predloge opozicije

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kaže za RTS da će prioritet tokom njegovog mandata biti da Beograd bude šampion u svim oblastima. Ističe da će se nastaviti sa svim dobrim projektima, a da je najvažnije da se, u teškim međunarodnim okolnostima, obezbede topli domovi, komunalni red i javni prevoz. Nećemo odustati od kapitalnih projekata, rekao je Šapić i dodao da su njegova vrata otvorena i za predloge opozicije.

Aleksandar Šapić je, gostujući u Dnevniku RTS-a dan nakon što je izabran za gradonačelnika Beograda, rekao da će se sve dobre stvari koje su u prethodnom periodu urađene u Beogradu nastaviti i tokom njegovog mandata, a da će ono što nije dobro pokušati da promeni.

Prioritet je, kaže, da Beograd bude šampion u svemu.

"Beograd jeste pobednik, Beograd je jedan od retkih gradova u svetu koji je toliko puta rušen i uvek uspevao da se podigne iz pepela i bude centar jugoistočne Evrope, jugoistočni Njujork... Imamo obavezu da nastavimo u tom pravcu i svakog dana potvrđujemo tu pobedničku crtu", rekao je Šapić.

Naglašava da se u ovom teškom svetskom trenutku moraju odrediti prioritetni zadaci, budući da je, zbog rata u Ukrajini, težak period u celom svetu.

"Imamo velike kapitalne projekte od kojih nećemo odustati, tu nema nikakve dileme... Da li ćemo nastaviti da radimo sve dobre stvari koje su rađene – da, da li će nas objektivne okolnosti malo usporiti, sigurno da hoće... Mislim da je u ovom momentu prioritet i najvažnija stvar da obezbedimo tople domove, komunalni red, da obezbedimo javni prevoz... Naravno da nećemo odustati ni od velikih kapitalnih stvari – i obilaznice, i metroa, i prerađivača otpadnih voda, i rekonstrukcije bulevara, škola, obdaništa, vrtića...", rekao je Šapić.

Otvorena vrata za opoziciju 

Ističe da će vrata njegovog kabineta biti otvorena za sve predloge opozicije.

"I konstruktivne i kritike, i njih ćemo da poslušamo, iz kritike možete da izvučete neku poruku i budete bolji", rekao je Šapić.

Dodaje da je i sam tokom svoje političke karijere podržavao sve predloge koje je smatrao dobrim, i da je, kako kaže, uspevao da nađe zajednički jezik sa najrazličitijim strankama, bez obzira na ideološke prepreke.

"Lokalna politika je politika, ali koja se tiče lokala, svakodnevnog života, tu ću biti otvoren. Mislim da sam ja to na svom primeru pokazao", rekao je Šapić.

Govoreći o ključnim problemima u Beogradu, gradonačelnik je napomenuo da se oni ne mogu rešiti u roku od mesec dana. Naglašava da je ekologija sastavni deo života i da su u prestonici glavni problemi saobraćaj i ložišta.

"Ukoliko želimo čist vazduh moramo svi biti spremni na žrtvu", rekao je Šapić i kao primer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

Novi gradonačelnik kaže da je preuzeo odgovornost za vođenje grada, bez obzira na to koliko će trajati mandat.

"Da li će to biti šest meseci, godinu dana, dve, tri ili četiri, to će zavisiti od novih okolnosti. Nema nikakvog pritiska i uradiću sve da poboljšamo stvari u Beogradu", rekao je Šapić i istakao da, onaj ko dobije mandat, mora biti spreman da se u svakom trenutku proveri poverenje koje ima kod građana.

недеља, 03. март 2024.
8° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво