Читај ми!

Kusari-Ljilja: Nema povratka tradicionalnoj organizaciji srpskih izbora

Šefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da na KiM ne treba dozvoliti organizaciju izbora koje 3. aprila organizuju vlasti u Beogradu, najavljujući primenu nedavne prakse kada je skupština u Prištini zabranila organizaciju referenduma u srpskim sredinama.

Što se tiče izbora 3. aprila u Srbiji, Mimoza Kusari-Ljilja misli da je ono što se desilo sa rezolucijom koju je skupština u Prištini usvojila za referendum, praksa koju treba dalje primenjivati.

"Kosovo treba da primeni svoje funkcionisanje kao normalna država ne samo u regionu već i u Evropi, tako što će građanima sa dvojnim državljanstvom garantovati proces glasanja bilo preko pošte ili beogradske kancelarije za vezu u Prištini, ali vraćanje tradicionalnoj organizaciji srpskih izbora na Kosovu ne postoji", rekla je Kusari-Ljilja nakon sednice predsedništva skupštine.

Dodala je da srpska zajednica "mora da shvati da je završena iluzija da je Kosovo deo Srbije", preneli su mediji u Prištini.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара