Читај ми!

Premijerka Brnabić sa Žiofreom o rezultatima referenduma

Predsednica Vlade Ana Brnabić je, tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom, istakla da je zadovoljna rezultatima referenduma i činjenicom da su građani Srbije razumeli važnost promena koje vode ka nezavisnijem i efikasnijem pravosuđu i predstavljaju najvažniji korak u daljim reformama u oblasti vladavine prava.

Sastanku je prisustvovala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Brnabićeva je ocenila da je izuzetno važna podrška najrelevantnijih strukovnih udruženja, pre svega Društva sudija Srbije i Udruženja tužilaca, navodi se u saopštenju Vlade.

Šef Delegacije EU u Srbiji pozdravio je završetak ovog važnog koraka u reformi Ustava što je u skladu sa strateškim izborom Srbije za pristupanje Evropskoj uniji.

On je istakao da reformski proces za jačanje nezavisnosti pravosuđa treba nastaviti, posebno izmenama zakona za efektivno sprovođenje ustavnih amandmana, u skladu sa evropskim standardima, uz angažovanje Venecijanske komisije.

Ustavne reforme i nedavno otvaranje Klastera 4 pristupnih pregovora sa EU o zelenoj agendi i održivom povezivanju su veoma pozitivni koraci za Srbiju na njenom putu pristupanja EU, rekao je Žiofre, navodi se u saopštenju.

Premijerka Brnabić je na sastanku izrazila protest zbog poteza Prištine kada je u pitanju sprovođenje referendumu na teritoriji Kosova i Metohije i onemogućavanje da se ostvari jedno od osnovnih prava - pravo glasa.

Brnabić i Žiofre razgovarali su i o predstojećoj poseti predsednice Vlade Srbije Briselu, 25. januara, gde će učestvovati na Savetu za stabilizaciju i pridruživanje.

понедељак, 11. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу