Читај ми!

Mihajlović: Smetam jer nema kompromisa, mnogi se obogatili na uglju, struji, nestručnosti i neradu

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su se mnogi u prethodnom periodu u energetskom sektoru obogatili na uglju, struji, nestručnosti, neradu i slično, ali da ona i njeno ministarstvo po tom pitanju nemaju kompromisa i da zato takvima i smetaju.

Tu kompromisa nema pošto je moj zadatak da uspostavim stablnost elektroenegetskog sistema države, istakla je Zorana Mihajlović gostujući na Hepiju.

"Verujem da će novi direktor EPS-a, a imaće podršku ministarstva i države, napraviti potpuno drugačiju organizaciju", rekla je Mihajlovićeva i dodala da moraju da se poštuju određene procedure, pravila i zakoni.

Naglasila je da su EPS i EMS državna preduzeća i da su dužna da realizuju energetsku politiku države.

Na pitanje kako vidi kritike koje je izneo na njen račun v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić koji je juče dao ostavku, Mihajlovićeva je rekla da je tu reč o zameni teza i da je činjenica da stvari u EPS-u nisu dobre.

Kako je rekla, u decembru smo imali ozbiljan kolaps elektroenergetskom sistemu i od tada Srbija uvozi struju po visokim cenama.

Naglasila je da su zato potrebne promene unutar EPS-a, kako bismo imali stabilne kopove i stabilan elektroenergetski sistem.

Drago mi je što ćemo imati novog direktora EPS-a, dodala je ministarka.

"Grčić kao građanin može da priča šta hoće (na moj račun), ali mora da položi račune o tome šta je radio", poručila je Mihajlovićeva.

Ona navodi da se ne raduje tome što se na kraju videlo da je bila u pravu i da EPS nije bio spreman za zimu, iako su iz tog preduzeća i nju i predsednika države obmanjivali kako su spremni.

Mihajlovićeva je naglasila da sigurno nije ona, na primer, zapalila pre neki dan odlagač u RB Kolubara, kao i da je reč o vrednoj mašini, koja će se popravljati u narednih godinu dana.

Grčić je juče u pismu sa ostavkom naveo da je, ukoliko Mihajlovićeva ostane na čelu ministarstva "i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će u naredna dva dana biti postavljen novi čovek na čelo EPS-a.

среда, 27. септембар 2023.
19° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"