Читај ми!

Vulin: Srbija kupuje "Pancir", nove ruske protivvazdušne sisteme

Srbija će kupiti nove ruske raketno-topovske protivvazdušne sisteme "Pancir", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin tokom razgovora u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije, generalom Sergejom Šojguom, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane koje prenosi Tas.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je preneo "lični pozdrav i veliku zahvalnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića" ruskom ministru odbrane "za sve ove godine zajedničke borbe i razvoja odnosa", prenosi ruska agencija Tas

"Dobili smo Kornete (protivtenkovske raketne sisteme). Dobili smo tenkove, oklopne transportere i kupujemo nove Pancire", izjavio je Vulin tokom razgovora sa Šojguom.

"Sve ono što smo sa vama dogovorili se sprovodi", rekao je Vulin u obraćanju Šojguu.

Vulin je dodao da će predstavništvo ruskog Ministarstva odbrane uskoro biti otvoreno u Beogradu.

"Čekamo samo otvaranje. To su već tehnička pitanja", izjavio je sprski ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je nazvao šefa ruske odbrane svojim ličnim prijateljem i prijateljem Srbije.

Ruski ministar odbrane je izjavio da saradnja Rusije i Srbije poslednjih godina dobija dinamičan i višestruki karakter, a da su rezultati nedavnog sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i Srbije Aleksandra Vučića još jedna potvrda toga.

"Predsednici naših zemalja dogovorili su dalji razvoj bilateralne saradnje u različitim oblastima, uključujući i vojnu sferu", izjavio je Šojgu.

"Nastavljamo vojnu saradnju. Izvodimo zajedničke vežbe. Svake godine ih je sve više. Naš program vojne saradnje se širi. Dobro napreduje i vojno-tehnička saradnja. Program koji smo zacrtali pre mnogo godina sprovodi se u fazama, na vreme i u obimu koji smo dogovorili", zaključio je Šojgu.

петак, 01. децембар 2023.
13° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке