Читај ми!

Stefanović: Laž je da sam koristio Skaj aplikaciju i da imam veze sa kriminalom, FBI može to da potvrdi

Povodom najnovije laži da sam imao i koristio telefon sa Skaj aplikacijom, što tvrdi "Srpski telegraf", moram da kažem da se radi o monstruoznoj izmišljotini, čiji je očigledni cilj da me posredno poveže sa nekom kriminalnom grupom. Nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju putem Skaj aplikacije sa bilo kim, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović je u izjavi naveo da je vodio snažnu kampanju protiv organizovanog kriminala i posebno isticao zloupotrebu kriptovanih veza i aplikacije Skaj koju koriste kriminalci.

"Isticao sam to i u razgovoru sa evropskim policijama, policijom Ruske Federacije, kao i policijskim službama Sjedinjenih Američkih Država. Podrazumeva se da je tim sastancima prisustvovao veći broj policijskih službenika naše zemlje koji su, sarađujući sa partnerskim službama, razmenjivali informacije o svemu ovome", izjavio je Stefanović.

To, kaže, može da potvrdi direktor FBI Kristofer Vrej, kojeg je sreo 2019. godine, "jer smo intenzivno sarađivali sa SAD u borbi protiv mafije i organizovanih kriminalnih grupa, posebno u segmentu suprotstavljanja narko-mafiji, kao i zloupotrebama sajber tehnologija od strane kriminalaca".

"Istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka započela u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova i očigledno je ključni segment te istrage upravo trenutak kada je FBI razbio tu enkripciju, povezao sve one koji su koristili Skaj aplikaciju i stao na put onima koji zloupotrebljavaju tu tehnologiju. Informacije koje je FBI podelio sa evropskim i našim službama značajno su pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv ove kriminalne grupe, na čemu posebno želim da čestitam i našim istražnim organima i svima koji su pomogli da ova mafijaška organizacija završi iza rešetaka", naveo je Stefanović.

Baš zato, napominje, "pošto i naše i strane službe znaju ko su ljudi koji su koristili Skaj aplikaciju i komunicirali sa kriminalnim grupama, imamo najčvršći dokaz da nikada nisam imao takav telefon, niti ostvarivao komunikaciju sa kriminalcima, jer bih do sada za to morao da odgovaram".

"Neću dozvoliti bilo kome da lažima i izmišljotinama stavlja metu na moja i leđa moje dece iz samo njima poznatih razloga, a siguran sam da ćemo jednog dana saznati zašto to rade.
Kao što sam već tužio sve one koji su svojim lažima ugrozili moj i život moje porodice dovodeći me u vezu sa ubicama i kriminalcima, tako ću postupiti i u ovom slučaju, zato što imam poverenje u svoju državu i naš pravosudni sistem", naglasio je Stefanović.

Inače, dnevni list Srpski telegraf objavio je na naslovnoj strani tekst o ministru Stefanoviću, navodeći da je koristio Skaj telefon koji mu je nabavio, kako pišu, saradnik iz MUP-a. U tekstu se navodi da su takve telefone koristili članovi klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, škaljarci i druge velike kriminalne grupe širom sveta. 

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара