Читај ми!

Brnabić: Neka Kurti već jednom tuži, umesto što stalno preti

Neka Aljbin Kurti već jednom tuži Srbiju za genocid, umesto što time stalno preti i koči progovaračke napore, izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Ana Brnabić je, u intervjuu za TV Prva, ocenila da je premijer privremenih prištinskih institucija "ideološki fanatik" i da se "sve što smo predviđali da će se događati ako Kurti bude predstavljao Prištinu u dijalogu, pokazalo kao tačno".

"Preti Srbiji tužbom za genocid. Neka ga, neka preti, ali hajde da vidimo šta ima da kaže u toj tužbi, a mi ćemo da dokažemo šta se zaista dogodilo", poručila je Brnabićeva.

Ona je dodala da Kurti na svakom sastanku "pravi cirkus" i podsetila da je on javno rekao kako mu dijalog nije prioritet.

"Mi smo znali šta se sprema i koliko će biti teško, ali smo uvereni i dalje da je dijalog važan za bezbednost i razvoj regiona Zapadnog Balkana", ukazala je premijerka.

Na pitanje da li je moguće da se u Srbiji postigne konsenzus o pristupu rešavanju pitanja Kosova i Metohije, ona je rekla da "nema nadu" da će se tako nešto dogoditi.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара