Читај ми!

Abdidžiku traži od Kurtija da razreši Gorana Rakića sa mesta ministra

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku zatražio je od premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija da smeni Gorana Rakića, ministra za povratak i zajednice, zbog njegove izjave o "licemerstvu albanskih lidera prema dijalogu i rešavanju otvorenih pitanja Beograda i Prištine mirnim putem".

Rakić je reagovao saopštenjem nakon Kurtijeve izjave da neće biti formiranja monoetničke zajednice, misleći na Zajednicu srpskih opština, dogovorenu Briselskim sporazumom.

"Licemerni odnos albanskih lidera prema dijalogu i rešavanju otvorenih pitanja između Beograda i Prištine mirnim putem najbolje oslikava poslednja izjava Aljbina Kurtija koji je javno rekao da Priština nema nameru da formira Zajednicu srpskih opština, odnosno da primeni Briselski sporazum", naveo je Rakić.

Abdidžiku smatra da je Rakićeva reakcija razlog da ga Kurti razreši sa mesta ministra.

"Kako je moguće da ministar uvredi svog premijera, a da on ne reaguje, od danas ovaj odnos ne može da funkcioniše, red je da premijer otpusti svog ministra", rekao je Abdidžiku u Prištini, a prenose mediji na albanskom.

петак, 12. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво