Читај ми!

Đukanović: Stefanović podneo ostavku jer je članstvo tražilo

Član Glavnog odbora i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Ðukanović izjavio je večeras da je Nebojša Stefanović podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora SNS u Beogradu jer je to članstvo stranke tražilo, a ne zbog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Članstvo je tražilo jer postoje određene indicije, sumnje. Članstvo se izjašnjavalo o tome koji funkcioner loše radi u stranci", rekao je Đukanović u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Na pitanje na koga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mislio kada je rekao da mu se gade oni koji očekuju od stranih ambasada da ih postave na položaje i smeštaju svojim partijskim drugovima po medijima, Đukanović je rekao da "kada bi krenuo da nabraja, ne bi završili emisiju".

"Toga ima i u samom vrhu i u članstvu", naveo je Đukanović.

Dodao je da ga je posebno zabolela priča oko brata i sina predsednika Srbije, a na pitanje da li su to podmetnuli njegovi partijski drugovi, odgovorio je potvrdno.

"Između ostalog, iz policije su radili", rekao je Đukanović.

Đukanović je rekao da nije on pokrenuo pitanje Stefanovićeve odgovornosti, već da je "svašta saznavao godinama unazad" i istakao da u politici treba imati realne ambicije i znati "koliki je vaš realan domet".

Kao primer osobe koja "realno shvata svoj domet" naveo je novog potpredsednika Glavnog odbora SNS Aleksandra Šapića i ocenio da je zato Šapić i uspešan.

Đukanović je istakao da je SNS gubio od Šapića na Novom Beogradu i kad je bio najjači.

"To je za poštovanje jer je znao kako da nas pobedi. Imao je bolji program i zato mi je drago jer će nešto novo uneti u SNS. Pre svega u politici jako je ljudima teško da suzbiju svoje sujete i nerealne ambicije. Mislim da je možda to kod Stefanovića bilo prevashodno", rekao je Đukanović.

Što se tiče sednice Glavnog odbora SNS, Đukanović je odbacio navode, kako je rekao, "medija pod kontrolom Đilasa", da Vučić nije smeo da smeni Stefanovića do kraja.

"Da je hteo, mogao je ne znam šta da mu uradi. Neko je možda nešto i pozitivno uradio u životu, i to se ceni. Ne možete apriori nekoga da obrišete. To su oni navikli, 'oni u svojoj maloj Demokratskoj stranci', koju Lutovac vodi, 60 ljudi dekretom obrišu i onda pričaju o demokratiji. Staljinistička čistka najgore vrste", rekao je Đukanović i poručio da SNS neće to raditi.

Đukanović je naglasio da je Stefanović i dosta toga pozitivnog uradio.

"Sada sve ovo drugo i sve oko prisluškivanja, Vučić ima možda taj problem što je jako bolećiv čovek, u smisli preterano je blag. Nismo mi da sudimo, Gospod sudi, a postoje i nadležni državni organi. Ako tužilaštvo nešto bude pokretalo, sudovi, neka rade svoj posao. Nismo mi ti koji bi trebalo da sečemo glave", poručio je Đukanović.

Komentarišući najavljene promene u stranci, Đukanović je rekao da će se te promene dogoditi.

Naglasio je i "da se milioni evra ulažu" kako bi se srušio Vučić.

Upitan da precizira na koga misli, rekao je da govori "o stranom faktoru i čitavoj ekipi oko Đilasa".

петак, 14. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије