Читај ми!

"Transportgas" u rukama države, Mihajlovićeva: Srbija dobila nezavisnog operatera za gas

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović potpisali su ugovor između Vlade Srbije i tog javnog preduzeća, kojim vlasništvo nad Transportgasom prelazi sa Srbijagasa na Republiku Srbiju.

Mihajlovićeva je ovim povodom izjavila da potpisivanje ugovora predstavlja prvi korak u reformisanju ne samo Srbijagasa, već gasnog sektora u Srbiji, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Istakla je da je, potpisivanjem ugovora, Srbija dobila nezavisnog operatera za gas.

"Puno je koraka ispred nas, od nacionalnog interesa je da učinimo da investicije u ovom sektoru budu efikasne. Važno je da gradimo magistralne gasovode, da se povezujemo sa regionom i cenu gasa učinimo održivijom, kako za građane, tako i za privredu", dodala je ministarka.

Prema njenim rečima, ova godina je izuzetno važna i kada je reč o zelenoj Srbiji i zelenoj energetici pa će gasne elektrane biti od ogromnog značaja za energetsku bezbednost zemlje.

Bajatović: Ispunjeni zahtevi za otvaranje četvrtog klastera

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je da je važno što je država dobila nezavisnog operatora transporta.

"Srbijagas će u saradnji sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom aktivno raditi na ispunjavanju zahteva za ubrzanom gasifikacijom Srbije, ali i na sprovođenju plana restrukturiranja, kako bismo ispunili zahteve za otvaranje četvrtog klastera (u pregovorima za pristupanje EU)", naglasio je Bajatović.

"Gasna industrija u narednom periodu trebalo bi da bude od globalnog značaja za sve koji žele da investiraju u Srbiji. Hvala Vladi i Ministarstvu rudarstva i energetike na saradnji i dobrom akcionom planu koji smo dobili", rekao je Bajatović.

JP Srbijagas, u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje reorganizacije preduzeća, između ostalog očekuje izmena osnivačkih akata JP Srbijagas i Transportgas Srbija, kao i objavljivanje javnih konkursa za direktore oba preduzeća.

петак, 02. јун 2023.
22° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено