Читај ми!

Stefanović: Očigledno je da snaženje Vojske Srbije nekome ozbiljno smeta

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je, reagujući na kritike pojedinih političara i analitičara zbog povećanja izdvajanja za vojsku rebalansom budžeta, da je očigledno da snaženje Vojske Srbije nekome ozbiljno smeta.

Ministar je tvrdnje da je država nedomaćinski i nelogično u godini borbe sa koronavirusom, umesto u zdravstvo, uvećala ulaganja u resor odbrane za 40 odsto, i to za naoružanje, ocenio kao proizvoljne i zlonamerne, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Samo za izgradnju kovid bolnica u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu, koje su izgrađene na vojnom zemljištu i uz angažovanje Vojnograđevinske ustanove, kao i za funkcionisanje sistema vojnog zdravstva, od plata vojnih lekara i medicinskog osoblja, lečenja velikog broja ljudi do opremanja vojnomedicinskih ustanova, izdvojeno je više od 7,5 milijardi dinara", istakao je Stefanović.

"Podsećam da vojno zdravstvo daje svoj maksimum u borbi protiv pandemije, ali je preuzelo i deo ogromnog tereta koji nosi civilno zdravstvo i pritom je dostupno svim pacijentima, bez obzira da li su vojni osiguranici ili nisu", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, u ovom povećanju nalazi razdeo za veće plate vojnika, koji zaslužuju sva moguća ulaganja u poboljšanje životnog standarda.

"Kada je vojska bila gola i bosa, onda su kritikovali zašto se ne izdvaja za vojsku i za plate vojnika, zašto nema nove opreme i tehnike, zašto nam se kasarne raspadaju, zašto imamo dva ispravna aviona, a sada kada ulažemo novac glasni su u kritici zašto se daje za vojsku", rekao je Stefanović.

"Ponosan na povećanje plata vojnicima"

Stefanović je rekao da je ponosan i na nabavku nove vojne opreme i naoružanja, jer želi da Vojska Srbije bude najjača u regionu.

Očigledno je, zaključio je ministar, da postoji matrica zluradih komentara dežurnih kritičara, koji obavezno uslede nakon svakog investiranja ili bilo kog poteza koji doprinosi jačanju naše vojske.

Istakao je da je sistem odbrane i zadovoljan i zahvalan državi na povećanju ulaganja navedenim rebalansom budžeta.

"To je ogroman novac za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije. Istovremeno nam je, kao svim odgovornim građanima Srbije, drago što je država prepoznala prioritet borbe protiv pandemije i što su sredstva koja su izdvojena i za vakcine i za nabavku zdravstvene opreme, kao i za povećanje plata lekarima i medicinskom osoblju svuda u Srbiji, značajno veća. I sramota je što bilo ko pokušava da umanji napore Srbije u borbi protiv kovida 19", zaključio je Stefanović.

недеља, 23. јун 2024.
23° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару