Читај ми!

Brnabićeva sa De Falkom: Digitalna ekonomija i IT nosioci buduće saradnje Srbije i SAD

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je putem video-poziva sa zamenikom pomoćnika sekretara za trgovinu SAD Dejvidom de Falkom o unapređenju bilateralne ekonomske saradnje, kao i saradnje sa američkim kompanijama i institutima u oblasti energetske diversifikacije i obnovljivih izvora energije, kao i u oblastima digitalne ekonomije, razvoja i istraživanja.

Ana Brnabić je objašnjavajući da je u toku izrada integrisanog nacionalnog plana za energetiku i klimu od strateškog značaja za Srbiju, navela da su stvoreni pravni okviri za povoljno poslovno okruženje i otvaranje tržišta za nove investicije u toj oblasti, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Prema rečima zamenika pomoćnika sekretara za trgovinu SAD, Srbija se pokazala kao dobro tržište za ulaganje i jedna od vodećih ekonomija u regionu, navodi se u saopštenju.

Neophodno je jačanje privredne saradnje u sektorima u kojima postoje obostrani benefiti, objasnio je De Falko, navodeći da američke kompanije u Srbiji posluju istim intenzitetom i u trenutnim epidemiološkim uslovima.

Digitalna ekonomija i IT sektor prepoznati su kao nosioci buduće saradnje Srbije i SAD, a značajana projektna saradnja sa američkim kompanijama mogla bi biti ostvarena u digitalizaciji zdravstvenog sistema u Srbiji.

Predsednica vlade navela je dobre rezultate rada kompanije NCR, koja duži niz godina posluje u Srbiji, i istakla da je izuzetno važno da su investitori poput ovog zadovoljni poslovanjem u Srbiji i spremni za saradnju sa obrazovnim institucijama jer se, kako je navela, reforma ekonomije zasniva na znanju i inovacijama.

Na sastanku su prisustvovali ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара