Читај ми!

Vučić o Stefanoviću: Razgovaraćemo kad se vratim sa puta, zakon će važiti jednako za sve

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će, kada se vrati sa puta, razgovarati na stranačkim organima o daljem učešću Nebojše Stefanovića u radu SNS-a i Vlade Srbije. "To će zavisiti i od njega. Nemam infomacije da je učestovao u kriminalnim radnjama. Zakon će važiti jednako za sve, to je zaključak", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je, govoreći o eventualnoj umešanosti ministra odbrane i čelnika SNS-a Nebojše Stefanovića u kriminalne aktivnosti, rekao da nema informacije da je Stefanović učestvovao u kriminalnim radnjama.

"Svako umešan u kriminalne radnje odgovaraće za to. O Dijani (Hrkalović) ne mislim ništa dobro, o Nebojši imam bolje mišljenje, razgovaraćemo na stranačkim organima", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Odgovarajući na pitanje da li će Stefanović ostati u stranci i Vladi Srbije, Vučić je rekao da "zavisi od njega (Stefanovića, prim. nov) najviše" dodajući da će se o tome razgovarati narednih dana kada se vrati sa puta.

"Da vodim hajku i harangu protiv nekog iz svoje stranke, ne pada mi na pamet. Zakon će važiti jednako za sve, to je zaključak", rekao je Vučić istakavši da je Stefanović mnogo toga dobrog uradio za stranku u prošlosti i da će razgovarati o tome.

Vučić: Srbija samo za granice utvrđene odlukama UN 

Aleksandar Vučić ponovio je da Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu sa odlukom UN, i naveo da je u tom smislu uneo jedan amandman u predlog zaključaka Samita "Brdo-Brioni" - da je Srbija protiv promene granica, u skladu sa poveljom UN i odlukama organa UN.

"Poslali su mi predlog zaključaka Samita u kojima stoji da treba svi zajedno da se protivimo promeni granica. Ja sam uneo jedan mali amandman i to je sada pakao za njih", rekao je Vučić za TV Prvu.

Podsetio je da će na Samitu u ponedeljak učestvovati i Vjosa Osmani, Zoran Milanović, Milo Đukanović, Šefik Džaferović... te da su se svi oni saglasili sa tim predlogom, a zatim poslali i njemu da se saglasi.

"Ja sam dodao umetnutu rečenicu i rekao - može, ali da je u skladu sa poveljom UN i odlukama bilo kog organa UN. A to neće biti prihvaćeno, jer bi podrazumevalo Kosovo u sastavu Srbije", rekao je Vučić.

Naveo je da će na Brdo kod Kranja otići svečano odeven, da će tamo biti "velikani političke scene Balkana", koji će reći šta misle, a o Srbiji misle najgore, dok je njegovo da štiti i brani Srbiju, i da gleda da izvuče najviše što može za našu zemlju.

Dodao je i da danas nije bio ljut na konferenciji sa Pahorom, već pristojan, ali je rekao istinu, i kako kaže, uveren je da građani nemaju šta da mu zamere.

"Na kraju sam mandata, a rekao sam ono što sam govorio milion puta. Ali, oni nisu naučili da im to neko govori u lice, neskriveno. Šta mogu da mi urade? Da ulože više novca u moju smenu? Šta još da urade protiv mene? Uložili su milijarde protiv mene, pa šta?", upitao je Vučić.

Vučić je upitao kada su zapadne sile počele da primenjuju taj princip o nepromenjivosti granica '90. te ili '91. kasnije ili 2021, pošto se, kako je naveo, tada menjali granice države Srbije.

петак, 14. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије