Читај ми!

Vulin sa Patruševim u Moskvi: Srbija očekuje podršku u sprečavanju promena mandata Kfora i Unmika

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, u okviru dvodnevne radne posete Rusiji, razgovarao je u Moskvi sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim, saopšteno je iz MUP-a.

Aleksandar Vulin je nakon sastanka istakao da odnosi između Srbije i Rusije nikada nisu bili na višem nivou, iskreniji i sadržajniji.

"Zahvaljujući ličnom odnosu između predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Vladimira Putina možemo da kažemo da pripadamo onoj generaciji Srba koja može da kaže da je sa Rusijom radila na najbolji način, da je čuvala interese Srbije i samim tim interese Rusije", rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, gospodin Patrušev, koji je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije, je veliki prijatelj Srbije, koji dobro poznaje našu zemlju i sva dešavanja na Balkanu.

"Patrušev je izrazio veliku spremnost da nastavi da sarađuje sa Srbijom i da sve naše strukture bezbednosti rade zajedno oko zajedničkih tema, borbe protiv organizovanog kriminala, narko-dilera, terorizma. Sve su to stvari koje nas objedinjuju i povezuju", istakao je ministar Vulin koji je sekretaru Saveta bezbednosti Rusije preneo najtoplije pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar Vulin je rekao da Srbija očekuje podršku Rusije po pitanju sprečavanja bilo kakvih promena u mandatu Kfora i Unmika, mimo Rezolucije 1244.

"Nećemo se pridružiri antiruskoj histeriji"

Aleksandar Vulin je istakao i da se Srbija, dok je vodi Aleksandar Vučić, neće pridružiti antiruskoj histeriji i neće uvesti sankcije Rusiji.

"Srbija će ostati vojno neutralna zemlja i to je temeljno opredeljenje naše politike", rekao je ministar Vulin.

Dodao je da je imao sastanak sa velikim prijateljem i da sa zadovoljstvom ističe da će se saradnja nastaviti, da će se nastaviti sa obukama pripadnika policije, jer od Ruske Federacije može da se nauči mnogo, posebno u oblasti sajber bezbednosti, gde su jedna od vodećih nacija u svetu.

"Isto tako mi ćemo svojim znanjem i iskustvom moći da obogatimo predstavnike Ruske Federacije i da borbu protiv zala modernog čovečanstva učinimo boljom i efikasnijom. Srbija i Rusija nisu samo strateški partneri, Srbija i Rusija su istinski prijatelji i pretnje koje dolaze i jednoj i drugoj zemlji učvršćuju nas u potrebi da se borimo protiv njih, budemo još organizovaniji i jedinstveniji", poručio je ministar Vulin. 

Ministar je Patruševu izrazio saučešće za sve žrtve stravičnog napada u Kazanju i pružio punu podršku naše zemlje.

Poželevši dobrodošlicu ministru Vulinu, sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patrušev istakao je da Rusija i Srbija nisu samo strateški partneri već da su naši narodi povezani vekovima vezama duhovnog srodstva.

Patrušev je naglasio da je Rusija saveznik Srbije i da će i dalje braniti interese Srbije na međunarodnim forumima.

недеља, 14. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару