Читај ми!

Ugrožena kuća porodice Miljković u Lipljanu, komšija Albanac gradi zgradu

U Lipljanu, opštini u centralnom delu Kosova i Metohije, preostalo je nekoliko stotina Srba. Žale se na svakodnevne uslove života, a članovima porodice Miljković je ovih dana posebno teško, jer je investitor Albanac krenuo u gradnju objekta uz njihove stambene i pomoćne objekte.

Uglavnom su opstali na imanjima oko dve pravoslavne crkve. Među preostalim Srbima i porodica Miljković. Ostala je da živi u objektima nasleđenim od predaka. Ionako trošne kuće sada su uzdrmane. Uz njihovo imanje, na manje od metar, albanski investitor krenuo je u gradnju višespratnice.

Vlasnica Dušanka Miljković kaže da su samo vdeli kada je počeo da radi, ali kada je krenuo  sa naše strane onda smo reagovali i tražili pomoć.

"Zvao sam juče inpektora, on je došao sa policijom i rekli su da se radovi obustave i da se stavi potporni zid da se ne sruši garaža, međutim kada je otišla inspekcija i policija oni su odmah krenuli da kopaju dalje", naveo je vlasnik Nenad Miljković.

Danas radova uz kuću Miljovića nije bilo. Na gradilištu smo zatekli investitora. Tvrdi da ima sve potrebne dozvole.

"Što se tiče njihove zabrinutosti, mi smo preduzeli mere, gradićemo zid od betona. Jedan deo, šupa i garaža su naša imovina, verujem da će komšija da angažuje geometra tako da ćemo i to da sredimo. Što se tiče distance sve je u redu", rekao je Hekuran Zani.

Momčilo Miljković kaže da hoće silom da uzurpiraju njegovo imanje i hoće da ga nateraju da proda po jeftinijoj ceni.

Miljkovići međutim nisu spokojni kako im poručuje investitor. Konsultovali i pravnike.

"Pored toga što preti klizište porodici Miljković postoji jedan vid negativne misije, ako zgrada bude visoka, oni neće imati svetlost, tako da je to svakako protivno zakonu. Ovo je stvarno nemoralno", rekla je pravnica Tamara Rašić.

Namera investitora je da kada sagradi podrumske prostorije, podigne stambenu zgradu od osam spratova, sa 40-ak stanova.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво