Читај ми!

Posrednici EP u međupartijskom dijalogu: Konsultacije dale važan uvid u trenutnu političku situaciju

Posrednici Evropskog parlamenta u međupartijskom dijalogu završili su konsultacije sa liderima osam poslaničkih grupa i predstavnicima 17 opozicionih partija i pokreta u Srbiji, a danas su se sastali i sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem da bi proverili kako napreduje proces međustranačkog dijaloga i pripremili sledeći korak.

U zajedničkom saopštenju Vladimira Bilčika,Tanje Fajon, Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna pozdravlja se konstruktivnost i angažman lidera parlamentarnih grupa i lidera i predstavnika opozicionih partija i pokreta tokom konsultacija, čiji je cilj da se identifikuju prioritetna područja za dijalog i postizanje konsenzusa.

"Cilj je poboljšati okruženje i uslove za fer političko takmičenje uoči sledećih izbora u Srbiji. Konsultacije su nam dale važan uvid u trenutnu političku situaciju u zemlji i ideje u vezi sa oblastima na koje ćemo usmeriti svoj budući rad", navodi se u saopštenju evropskih poslanika.

Podvlače i da je proces međupartijskog dijaloga koristan za Srbiju, njene građane, ali i za evropske integracije zemlje, uz ocenu da je snažni, pluralistički parlament ključni stub za srpsku demokratiju, ali i njen budući ekonomski razvoj.

U zajedničkom saopštenju evroparlamentarci pozivaju da se na EU i Evropski parlament gleda kao na "partnere u cilju uvođenja Srbije u EU".

уторак, 18. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије