Читај ми!

POKS i DSS formirali koaliciju NADA za buduće izbore

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 udruženja i grupa građana su potpisale koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na budućim parlamentarnim izborima. Koalicija će se zvati Nacionalno - demokratska alternativa (NADA).

Konferenciji za novinare su prisustvovali i nestranačke ličnosti koje podržavaju ovaj savez stranaka i udruženja i grupa građana, akademik Matija Bećković, komandant odbrane Košara, pukovnik Ljubinko Đurković i pesnik Blagoje Baković.

Predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je da formiranjem ove koalicije šire front stranaka koje smatraju da je "kraljevina na nelegalan i nedemokratski način srušena 1945. godine i da je došlo vreme da se otvori pitanje oblika vladavine u Srbiji, da li treba da bude republika ili kraljevina".

"Mi nudimo građanima nadu, kulturu dijaloga, jedinstvo oko ključnih nacionalnih pitanja, a ne svađe, sukobe, uvrede političara i stranačka prepucavanja. Veliku pažnju posvetićemo veteranima iz ratova devedesetih koji moraju imati dostojanstven život, kao i vraćanju imovine svima kojima je bespravno oteta posle Drugog svetskog rata. Tražićemo ukidanje zakona o istopolnim brakovima i da država subvencioniše domaće, a ne strane kompanije", rekao je Gojković. 

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je da imaju i program i ideje i ljude.

"Imamo jasnu nacionalnu, a u isto vreme demokratsku politiku i kao takvi, jasna smo alternativa postojećoj vlasti. Zato smo se nazvali Nacionalno - demokratska alternativa ili skraćeno NADA", rekao je Jovanović.

"Udružili smo se oko istih ciljeva i programa i tražimo podršku građana za njih", naveo je Jovanović. 

среда, 21. фебруар 2024.
7° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво