Vučić: Naučili smo da iz Crne Gore idu na proslavu Oluje i da pažljivo slušaju šta im kaže NATO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući to što je Zdravko Krivokapić pokrenuo proceduru za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića u Crnoj Gori zbog izjave o Srebrenici, da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose u Crne Gore, ali da smo u Srbiji već prilično naučili o tome na primeru da iz Crne Gore odlaze na proslave Oluje i tome slično.

Aleksandar Vučić je rekao da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose Crne Gore.

"Ne mešamo se u unutrašnje odnose Crne Gore, a mi ćemo nastaviti da pomažemo svom narodu u Crnoj Gori, ali mislim da i svi građani Srbije treba da znaju da smo mi već prilično naučili da iz Crne Gore odlaze i na proslave Oluje i da svaki put moraju da dobro čuju i pažljivo slušaju ono što govore i predstavnici NATO-a, Stejt departmenta i Brisela, a da malo ređe čuju ili ne moraju da čuju ono što kaže Beograd", naveo je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše potez premijera Krivokapića.

Dodao je da ljudi koji su na vlasti u Crnoj Gori imaju pravo na to.

Vučić ističe da je, s druge strane, naša obaveza da pokazujemo poštovanje i prema tuđim žrtvama, kao što pokazujemo prema svojim, ali i da ljubomorno čuvamo i štitimo državne i nacionalne interese Srbije.

Kako je rekao, vidi se koliko to nije lako i jednostavno i koliko je Srbija u tome usamljena.

"U se i u svoje kljuse, ne mislim da postoji za nas bilo šta važnije od toga – da negujemo kulturu sećanja, a da razvijamo ekonomiju i gradimo puteve, bolnice i drugo. Tako ćemo najbolje sačuvati budućnost našeg naroda", naglasio je Vučić.

Kako je rekao, poštujući tuđe žrtve, ali ne dajući i vraćajući sećanje na sopstvene žrtve, jer ćemo tako pokazati odgovoran stav prema svemu što je bilo na prostoru bivše Jugoslavije.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici "kada se to nedvosmisleno utvrdi", te da je sud u Hagu gde je suđeno za taj genocid "izgubio svoj legitimitet".

среда, 21. фебруар 2024.
7° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво