Petković: Osmani i Kurti da prevaziđu antisrpsku opsesiju i okrenu se dijalogu

Novi ciklus u političkim odnosima sa Beogradom, umesto porukama o dijalogu i zajedničkom rešavanju problema, Vjosa Osmani nastavila je kampanjom mržnje i neprijateljstva prema Beogradu, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Petković je rekao da od dve izjave koje je za manje od 24 sata gospođa Osmani dala sa nove pozicije u okviru Privremenih institucija samouprave, obe su bile uperene prema Beogradu i obojene otvorenim animozitetom prema srpskim narodu.

"To veoma jasno govori da će prioriteti nove vlasti u Prištini, umesto dijaloga i traganja za kompromisom biti ogoljena mržnja prema Srbima", naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, u tome, nažalost, nije usamljena jer zapaljivu antisrpsku retoriku nastavlja da podgreva i njen politički mentor Aljbin Kurti.

"Umesto toga, Osmani i Kurti treba da smognu snage da prevaziđu antisrpsku opsesiju i okrenu se dijalogu, kompromisu, razgovoru, zajedničkom traganju za rešenjem i ispunjavanju međunarodno priznatih obaveza", naveo je direktor kancelarije za KiM.

Petković ističe da je Beograd na tom putu punih osam godina i uprkos svim opstrukcijama Prištine, ucenama i pretnjama, istrajava u naporima da osigura stabilnu budućnost i mir za sve narode na ovim prostorima.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво