Читај ми!

Debate "Reč na reč" od četvrtka ponovo na RTS-u

O najvažnijim temama u Srbiji raspravljaju predstavnici političkih partija sa svih strana političkog spektra. Prva debata u četvrtak 17. decembra posvećena je odnosu Srbije prema pandemiji.

Treba li Srbija da se zaključa pred praznike i kako odabrati pravu vakcinu protiv novog koronavirusa, o tome će predstavnici šest političkih stranaka iz vlasti i vanparlamenarne opozicije raspravljati u prvoj debati u novom, međuizbornom ciklusu debata "Reč na reč", u četvrtak 17. decembra u 21 sat, na Prvom programu RTS-a.

U prvoj debati učestvuju predstavnici SNS-a, SPS-a, SPAS-a, SRS-a, Nove stranke i Narodne stranke.

Za razliku od uobičajenih debatnih emisija, "Reč na reč" ima čvrsta pravila kako bi svi učesnici mogli da iznesu svoje stavove bez ometanja.

Svaka debata je tematska i raspravlja se o tri pitanja u okviru teme. Svi učesnici imaju po trideset sekundi na početku i na kraju rasprave po svakom pitanju gde daju odgovor na pitanje i zaključak, a između toga je debatni deo od dvanaest minuta tokom kojeg reč učesnicima daje moderator.

Samo učesnik koji je dobio reč od moderatora ima uključen mikrofon.

Debate "Reč na reč" zajednički organizuju RTS i CeSID od 2012. godine i debate su se od tada održavale tokom svake predizborne kampanje. 

Takođe, organizovana su i dva ciklusa međuizbornih debata koje su se održavale po gradovima u Srbiji u formatu razgovora sa građanima.

Moderator debata je Zoran Stanojević, urednik internet portala RTS-a.

субота, 10. јун 2023.
26° C

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут