Читај ми!

Debate "Reč na reč" od četvrtka ponovo na RTS-u

O najvažnijim temama u Srbiji raspravljaju predstavnici političkih partija sa svih strana političkog spektra. Prva debata u četvrtak 17. decembra posvećena je odnosu Srbije prema pandemiji.

Treba li Srbija da se zaključa pred praznike i kako odabrati pravu vakcinu protiv novog koronavirusa, o tome će predstavnici šest političkih stranaka iz vlasti i vanparlamenarne opozicije raspravljati u prvoj debati u novom, međuizbornom ciklusu debata "Reč na reč", u četvrtak 17. decembra u 21 sat, na Prvom programu RTS-a.

U prvoj debati učestvuju predstavnici SNS-a, SPS-a, SPAS-a, SRS-a, Nove stranke i Narodne stranke.

Za razliku od uobičajenih debatnih emisija, "Reč na reč" ima čvrsta pravila kako bi svi učesnici mogli da iznesu svoje stavove bez ometanja.

Svaka debata je tematska i raspravlja se o tri pitanja u okviru teme. Svi učesnici imaju po trideset sekundi na početku i na kraju rasprave po svakom pitanju gde daju odgovor na pitanje i zaključak, a između toga je debatni deo od dvanaest minuta tokom kojeg reč učesnicima daje moderator.

Samo učesnik koji je dobio reč od moderatora ima uključen mikrofon.

Debate "Reč na reč" zajednički organizuju RTS i CeSID od 2012. godine i debate su se od tada održavale tokom svake predizborne kampanje. 

Takođe, organizovana su i dva ciklusa međuizbornih debata koje su se održavale po gradovima u Srbiji u formatu razgovora sa građanima.

Moderator debata je Zoran Stanojević, urednik internet portala RTS-a.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво