Читај ми!

Šapić o preuzimanju resora populacione politike: Niste loše informisani

Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić nije želeo da otkriva koji će resor voditi njegova partija u novoj Vladi, ali je na pitanje RTS-a da li su tačni navodi da će preuzeti sektor populacione politike odgovorio: "Niste loše informisani".

Aleksandar Šapić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da podržava odluku da nova Vlada bude ograničenog trajanja pošto je to, kaže, logična odluka. 

"Imate situaciju u svetu koja je nekarakteristična, u ovakvim okolnostima koje se menjaju na dnevnom nivou, geopolitički savezi se menjaju, snage različitih nacija i država i uticaja se menjaju. Zadržati dobru poziciju Srbije neće biti lako. Zato je važno da se napravi maksimalno jedinstvo da pokuša da se previziđe ovaj period", napominje lider SPAS-a, koji je i predsednik Opštine Novi Beograd.

Smatra da nije logično da ovakva vlada postoji četiri godine jer je, kako kaže, neprirodno da opozicije nema u parlamentu.

"Nije ovo prvi slučaj u politici da kad su vanredne okolnosti, da se na određeni period formira vlada od najjačih stranaka da bi se prevazišao ovaj period", smatra Šapić.

Napominje da SPAS od Srpske napredne stranke nije tražio ništa: "Nešto zahtevati sa našom podrškom je politički nekorektno, ni mudro, ni pametno".

Ipak, kako kaže, iznenadila ga je pohvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dodaje da pretpostavlja da su iz SNS-a prepoznali kvalitete ljudi iz SPAS-a.

Šapić nije želeo da iznosi podatak koje će ministarstvo u novoj Vladi voditi SPAS, iako, kako kaže, zna i resor i ime.

Na pitanje da li su tačni navodi da će SPAS dobiti resor populacione politike, Šapić je odgovorio sa: "Niste loše informisani".

Dodaje da će na sledećoj sednici Skupštine podneti ostavku na mesto poslanika, kako bi nastavio da vodi opštinu Novi Beograd.

Kada je reč o narednim izborima za gradonačelnika Beograda, Šapić kaže da se o tome još nije razgovaralo sa SNS-om. 

субота, 09. децембар 2023.
5° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу