Đurić: Verujemo da albanski narod nema potrebu da poseže za tuđom istorijom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da dokumentarni film albanske televizije "Top kanal" pod zloćudnim naslovom "Velika srpska istorijska obmana - kako su Srbi ukrali albansku istoriju" jeste podmuklo i verovatno sa strane podmenuto parče propagande koje treba da održi vatru sukoba između Srba i Albanaca.

"Razume se da se Srbija nikada i ni po koju cenu neće odreći svojih svetinja na Kosovu i Metohiji, a verujemo da ni albanski narod, koji je ponosan na sopstvenu bogatu istoriju i tradiciju, nema potrebu da poseže za tuđom istorijom i tradicijom", kaže Marko Đurić. 

Tu potrebu, kako kaže Đurić, nastoje da generišu promoteri fašističkih velikoalbanskih ideja, kojima otimanje tuđe istorije i tradicije jeste samo nešto što nadopunjuje otimanje tuđih teritorija. 

"Naslućujemo da im u ovom slučaju pomažu i određeni inostrani centri moći koji, ne prvi put u istoriji, na valikolbanski projekat gledaju kao na sredstvo za zadovoljenje sopstvenih ekspanzionističkih ciljeva", istakao je direktor Kancelarije za KiM. 

Đurić kaže da Srbija želi da u budućnosti i sa Albanijom i sa Albancima ima najbolje moguće odnose.

"Smatramo da je potrebno zaustaviti velikoalbanske propagandiste i falsifikatore istorije, kako bi i srpski i albanski narod mogli da imaju sigurnu i prosperitetnu budućnost", rekao je Đurić.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво