Dačić i Biščević: U obostranom interesu je da odnosi Srbije i Hrvatske budu stabilni

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Hrvatske u Srbiji Hidajeta Biščevića.

Ivica Dačić je poželeo hrvatskom ambasadoru dobrodošlicu u Srbiju i uspešan mandat, izrazivši uverenje da će dve zemlje, u narednom periodu, zajedničkim naporima uspeti da unaprede sveukupne bilateralne odnose.

Tokom razgovora, sagovornici su se saglasili da je u obostranom interesu da odnosi između dve zemlje budu stabilni i sadržajni i da je u tom smislu potrebno intenzivirati politički dijalog.

Dačić je izrazio spremnost da se nakon završetka pandemije realizuje bilateralna poseta hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Razgovarano je i o izazovima sa kojima su se Srbija i Hrvatska suočile tokom borbe sa pandemijom koronavirusa, uz ocenu da su obe zemlje sprovedenim merama uspele da se uspešno izbore sa pandemijom. Konstatovano je da je tokom krize ostvarena uspešna saradnja u pogledu organizacije transporta robe i prelaska graničnih prelaza i tranzita građana.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво