Mustafa: Problem u snabdevanju zbog koronavirusa pokazuje paradoks taksi

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK), članice vladajuće koalicije, Isa Mustafa osudio je, kako je naveo, dogmatske i zavereničke stavove premijera, Aljbina Kurtija, i poručio da njegova stranka nikada neće pristati na delimično ukidanje takse na srpsku robu i na reciprocitet, na čemu insistira aktuelna vlada.

Isa Mustafa je upozorio da bi narednih dana problemi sa snabdevanjem na kosovskoj teritoriji, zbog širenja koronavirusa, mogi biti povećani, posebno kada je reč o pšenici, brašnu i nekim drugim proizvodima, što govori, kako kaže, o paradoksu postojanja takse kao prepreke za slobodan protok roba.

Mustafa je istakao da stoga DSK nikada neće pristiti na postepeno i delimično ukidanje te mere uz uvođenje reciprociteta bez dogovora, kako je rekao "sa našim saveznicima (SAD), već ćemo se tome protiviti i ubuduće".

Mustafa je to rekao za prištinsku Gazetu ekspres, nakon što je Kurti optužio DSK za to što na jučerašnjoj sednici parlamenta nije doneta odluka o delimičnom i uslovnom ukidanju te mere.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара