Vučić i Orban: U teškim vremenima važna uzajamna podrška i solidarnost

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o međusobnoj podršci, saradnji i solidarnosti u borbi protiv koronavirusa, migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.

U razgovoru Viktora Orbana i Aleksandra Vučića ocenjeno je da su odnosi dve zemlje i napredak u ekonomskoj saradnji izuzetni, uz tendenciju daljeg intenzivnog razvoja u svim oblastima.

Predsednik Vučić zahvalio je premijeru Orbanu na odličnoj saradnji i podršci koju pruža Srbiji u svim sferama društvenog života.

Orban je naveo da su se dogovorili da teretni saobraćaj preko srpsko-mađarske granice i dalje funkcioniše uz sve mere opreza.

"Zamolio sam predsednika Vučića za razumevanje, što je mađarska granica zatvorena za sve koji dolaze iz Italije, uključujući i srpske državljane", rekao je Orban.

Orban boravi u poseti Beogradu, a njegov domaćin, Aleksandar Vučić poručio je da je u teškim vremenima važna uzajamna podrška i solidarnost.

"U teškim vremenima važna je uzajamna podrška i solidarnost. Predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban u poseti Beogradu", napisao je Vučić na zvaničnom Instagram nalogu "Budućnostsrbijeav", uz fotografiju sa Orbanom.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара